Met de oplossing van de SCENE 2019.0 -software en FARO® Focus Laser Scanner-firmware wordt de workflow voor het vastleggen en verwerken van gegevens op locatie en kantoor voor AEC-professionals drastisch versneld.

De aanzienlijk kortere verwerkingstijd tijdens het vastleggen en het versnellen van de projectlevering is de nieuwste mijlpaal in het verbeteren van de FARO registratieworkflow op locatie. Gebruikers profiteren ook van minder nabewerking op locatie omdat zij afzonderlijke afbeeldingen, met ongewenste objecten als willekeurige personen en bewegende auto’s, kunnen selecteren en opnieuw kunnen vastleggen. Bovendien heeft SCENE 2019.0 een nieuw filter om ruis, zoals veroorzaakt door verkeer zoals dat vaak op bouwlocaties voorkomt, effectief uit de dataset te detecteren te verwijderen. Daardoor wordt de tijd die aan het handmatig opschonen van gegevens wordt besteed aanzienlijk verkort.


Bewegingsfilter – voor

 

Bewegingsfilter – na

De nieuwste SCENE installatiebestanden en firmware update-informatie vindt u hier

Belangrijkste nieuwe functies en functionaliteit

  • Hogere systeemsnelheid
  • Filter voor het verwijderen van objecten
  • Foto opnieuw nemen
  • Verbeterde meshing
  • Verbeterde overzichtskaarten

Hogere systeemsnelheid

De prestatie van de hardware voor FARO-laserscanners is geoptimaliseerd door:

  • Tijd voor scannen en vastleggen van kleuren is met tot wel 50% verminderd
  • Scanverwerkingstijd is met 35% tot 65% teruggebracht.

Filter voor het verwijderen van objecten

Met het geavanceerde Filter voor bewegende objecten in SCENE 2019.0 kunnen ongewenste personen, voertuigen of machines die ter plaatse tijdens het scanproces zijn vastgelegd, automatisch worden gedetecteerd en verwijderd. Er is geen tweede scan meer nodig, zodat er in het veld kostbare tijd wordt bespaard.

Foto opnieuw nemen

Gebruikers profiteren ook van minder nabewerkingen op locatie door de functie Foto opnieuw nemen, waarmee ze afzonderlijke afbeeldingen met ongewenste objecten, zoals willekeurige personen en bewegende auto’s, kunnen selecteren en opnieuw kunnen vastleggen. Ze kunnen afbeeldingen met ongewenste objecten al op locatie makkelijk op de gebruikersinterface van de scanner verwisselen. De te vervangen afbeeldingen kunnen eenvoudig worden geselecteerd en zullen opnieuw worden vastgelegd. Een volledig nieuwe scan is niet meer nodig.

Verbeterde overzichtskaarten

Met een druk op de knop kan tijdens het registratieproces ter plaatse een Overzichtskaart  over het gehele scanproject worden gegenereerd. SCENE 2019.0 verbetert nu de bruikbaarheid van Overzichtskaarten waarbij het dekkingsgebied van elke scan in aanpasbare kleuren wordt weergegeven. Bovendien kunnen Overzichtskaarten nu als kaartlagen naar SCENE WebShare Cloud worden geëxporteerd

Verbeterde meshing

Met SCENE 2019.0 kunnen nu getextureerde meshes worden gemaakt die als .obj kunnen worden geëxporteerd, waarna meetgegevens in realiteit in andere applicaties kunnen worden geïmporteerd, die wellicht niet met puntenwolkgegevens compatibel zijn. De gebruiksvriendelijkheid wordt verbeterd door gereedschappen als manipulatoren voor het verplaatsen en roteren van meshes.

“Deze nieuwste verbeteringen in onze as-built registratieoplossing, waaronder de FARO Focus Laser Scanner met SCENE Software, versnelt het ter plaatse vastleggen van 3D-gegevens aanzienlijk en vergroot daarmee de effectiviteit van AEC-klanten als onderdeel van onze Traceable Construction TMvisie”, verklaart Andreas Gerster, Vice President – Global Construction BIM [vice-president-directeur – wereldwijde bouw BIM].

De nieuwste SCENE installatiebestanden en firmware update-informatie vindt u hier