Vanuit de markt was er een vraag naar een systeem voor laserprojectie dat hardware en software combineert. Om hieraan tegemoet te komen heeft FARO TracerSIvoor projectie en inspectie geïntroduceerd. TracerSIis een volledig geïntegreerde, geoptimaliseerde oplossing die het uiterst succesvolle TracerMproduct met de geavanceerde BuildIT Projector software combineert.

Demonstraties kunnen worden aangevraagd op https://www.faro.com/nl-nl/producten/factory-metrology/faro-laser-projector/.

TracerSIgebruikt 3D Computer Aided Design (CAD) informatie om laserbeelden op een fysiek oppervlak te projecteren. Daarnaast projecteert het live sjablonen die technici kunnen gebruiken om onderdelen nauwkeurig en zeer betrouwbaar te positioneren. Hierdoor hoeven organisaties niet langer kapitaal te investeren in fysieke sjablonen en worden realtime productiefouten geminimaliseerd. Met dit systeem hoeven bedrijven niet meer te investeren in fysieke sjablonen en worden kostbare afval- en herbewerkingskosten verlaagd. Er zijn gedocumenteerde gevallen bekend waarin besparingen voor herbewerking en afval in slechts 90 dagen werden terugverdiend.

TracerSIzal een grote invloed hebben op 2D-beelden en het gebruik daarvan in elke industriële toepassing, want hij vertegenwoordigt als eerste in zijn klasse een scancamera met functies voor projectie en het scannen van afbeeldingen met hoge resolutie voor het totale projectievolume.

Omdat de laserscancamera niet afhankelijk is van lenzen of conventionele beeldregistratie en het dieptebereik gelijk is aan het volledige projectiebereik, zijn er geen belichtingsbeperkingen. Doordat er met laser belicht wordt, bestaan er geen beperkingen voor beeldformaat en -resolutie. Deze combinatie van laserscannen en projectie met hoge nauwkeurigheid vormt een nieuwe industrienorm voor herhaalbare lasergestuurde assemblage.

Snel instellen met uitlijning op kenmerken

Dankzij uitlijning op basis van kenmerken, retroreflectoren e.d., hoeven speciale targets die het licht naar de originele bron terugkaatsen, niet op of rond het object of de assemblage te worden geplaatst. Hiermee wordt de insteltijd drastisch teruggebracht. Naast het synchroniseren van de uitlijning maakt het systeem scans in hoge resolutie van het onderdeel of de assemblage om bekende kenmerken (gaten, randen, etc.) te vergelijken met het CAD-model.

Verbeterde efficiency met metingen tijdens het productieproces

Onze nieuwe TracerSIis de eerste laserprojector waarmee metingen tijdens het productieproces, oftewel IPV, mogelijk zijn. IPV gebruikt de geavanceerde laserscancamera met ingebouwde BuildIT-projectorsoftware om hoogwaardige kwaliteitscontroles uit te voeren. Gedurende het gehele assemblageproces kunnen gebruikers op elk moment snel een op beelden gebaseerde kwaliteitscontrole uitvoeren, en met vertrouwen corrigerende of preventieve maatregelen nemen om het volledige assemblageproces mogelijk te maken. Daarnaast kunnen er op elk moment met de functie voor vreemde deeltjes (Foreign Object Debris, FOD) losse fragmenten worden gevonden en verholpen.

TracerSIis dé volledig geïntegreerde, geoptimaliseerde oplossing voor de projectie en inspectiemarkt. Demonstraties kunnen worden aangevraagd op https://www.faro.com/nl-nl/producten/factory-metrology/faro-laser-projector/.