FARO heeft de ScanPlan handheld plattegrondmapper ontwikkeld. Dit is een oplossing voor het snel in kaart brengen van plattegronden. Deze handheld 2D-mapper van de volgende generatie werd specifiek ontwikkeld voor het vergroten van de effectiviteit van professionals in openbare veiligheid, zoals
hulpdiensten, onderzoekers van branden en plaats delict en veiligheidsmanagers. De ScanPlan is ideaal
voor het in realtime vastleggen en tekenen van plattegronden voor dreigingsevaluatie, pre-incident planning en brandveiligheid voor uiteenlopende locaties en activiteiten, zoal sport- en culturele evenementen, winkelcentra, kritische infrastructuren en scholen en universiteitsterreinen.

Demonstraties kunnen worden aangevraagd op www.faro.com.

Het grote probleem voor veiligheidsexperts was dat het uren kon duren voordat de situatie in kaart was gebracht. Met deze handheld is dat verleden tijd. Met de ScanPlan kan dit nu in enkele minuten worden opgelost. Hierbij enkele voorbeelden:

  • Loop met normale snelheid door het gebouw/de locatie en richt het apparaat simpelweg op muren om een ruimtelijk nauwkeurige 2D-plattegrond te maken – zowel overdag als ‘s nachts.
  • Voeg tijdens het in kaart brengen notities en foto’s van essentiële details toe
  • Maak plattegronden van meerdere verdiepingen en organiseer ze in één project
  • Voer metingen uit, bekijk foto’s, voeg vooraf getekende symbolen toe voor in het gebouw gevonden details
  • Maak snel voltooide 2D- of 3D-tekeningen met slimme hulpmiddelen om snel te tekenen of zelfs automatisch lijnen te genereren van de plattegrond

De ScanPlan is een volledig geïntegreerde oplossing en bestaat uit de lichtgewicht ScanPlan handheld 2D-mapper enFARO Zone 2D tekensoftware. Hiermee kunnen eindgebruikers de vastgelegde plattegrond configureren tot uitgebreide pre-incident tekening. Daarnaast biedt de toepassing op het moment zelf al bruikbare informatie, omdat gebruikers naadloos met een iOS of Android smartphone kunnen zien hoe de plattegrond in realtime vorm krijgt. Men kan ook foto’s nemen van objecten als regelpanelen, sprinklers en brandkranen. Deze worden automatisch toegevoegd met een georeferentie naar de juiste plek.

De ScanPlan verbetert het concept voor gebruiksvriendelijkheid nog verder. Gebruikers zien in realtime hoe de plattegrond vorm krijgt en het bedienen is net zo eenvoudig als lopen, richten en vastleggen. Er is dus weinig kennis en training nodig om de ScanPlan te gebruiken waardoor deze makkelijk door al het personeel binnen de organisatie kan worden gebruikt.

Demonstraties kunnen worden aangevraagd op www.faro.com.