FARO, de wereldwijd toonaangevende leverancier van 3D-meet- en imagingoplossingen voor fabrieksmetrologie en BIM/CIM-toepassingen, kondigt de release van BuildIT Construction by FARO aan; een veelomvattende softwareoplossing voor verificatie voor het betrouwbaar beheersen van alle kwaliteitsborgings- en kwaliteitscontroleprocessen in de bouw- en facilitaire levenscyclus.

Voor het eerst zijn bouwprofessionals volledig in staat om een project continu te monitoren met realtime vergelijking ten opzichte van CAD-ontwerpen met complete 3D-gegevens van de FARO Focus Laser Scanner.

Versnel het project en minimaliseer afval

FARO BuildIT Construction, met FARO 3D laserscannen, is de eerste gecombineerde software- en hardware-oplossing die vanaf de basis is ontworpen als een beheertool voor complete, volledig geïntegreerde kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole voor de levenscyclus in de bouw. Naast het meten van aspecten zoals vlakheid en het waterpas zijn van vloeren en loodrechtheid van muren, biedt BuildIT Construction nauwkeurige vergelijking met de originele ontwerpbestanden of Building Information Model (BIM)-documentatie, inclusief as-built positiewijzigingen aan vloeren, stalen balken, kolommen, ramen en deuren. Hierdoor is gewaarborgd dat het daadwerkelijke gebouw volgens de juiste specificaties wordt gebouwd en zo kunnen bouwprofessionals fouten in een vroeg stadium van de projectlevenscyclus ontdekken en kostbaar afbreken en opnieuw bouwen voorkomen.

Meten met vertrouwen

BuildIT Construction bevat onze geavanceerde 3D-metrologie-functionaliteit op basis van 20 jaar beproefde ervaring in het leveren van de allerbeste meetoplossingen aan de productie-industrie.

 

BuildIT Construction is geoptimaliseerd voor de FARO Focus Laser Scanner en de TracerM laserprojector, maar kan ook naadloos worden gebruikt met andere hardware van derde partijen. Naast het meten van vrijwel elk kenmerk ten opzichte van digitale ontwerpen, zijn meer voorbeelden van de unieke workflow van BuildIT Construction:

 

Valideren aan ontwerp – waarborgen dat gebouwen worden gebouwd volgens de ontwerpspecificaties

  • Vergelijking van ontwerpmodellen met scangegevens
  • Opsporen van onjuist geplaatste of ontbrekende elementen zoals muren, kolommen, balken, leidingen, enz.

Evaluatie van afwijkingen – houd het project op schema en bespaar afval, tijd en middelen

  • Snelle en nauwkeurige uitvoering van belangrijke metingen
  • Inspectie van de bouw op naleving van bouwnormen (vloeren vlak/waterpas, camber van balken, uitsnijden en vullen, muren loodrecht, enz…)

Plaatsing en bewaking – tot stand brengen van vereiste documentatie, risicobeheersing en hoogwaardige prefab

  • Verifieer verschuivingen en verplaatsingen die na verloop van tijd in de constructie optreden met 4D-analyse
  • Realtime monitoren van aanliggende structuren gedurende het gehele project

 

“Bouwplaatsen worden werkplaatsen op afstand met behoefte aan bouw- en controle-oplossingen,” aldus Andreas Gerster, Vice President van FARO’s BIM-CIM business unit. “Van oudsher wordt afbreken en opnieuw bouwen algemeen geaccepteerd, omdat het wordt beschouwd als onderdeel van de normale gang van zaken en tot nu toe is er niemand geweest die dit probleem op een zinvolle manier heeft aangepakt. BuildIT Construction software van FARO stelt gebruikers van laserscanners op unieke wijze in staat om directe, realtime bouw- en verificatie-analyses uit te voeren tijdens de gehele looptijd van het project en maakt een nieuw niveau van kostenbeheersing en operationele efficiency mogelijk.”