Enkele maanden geleden was FARO aanwezig op de TIV in Hardenberg. Tijdens de TIV toonde FARO haar nieuwste innovaties op vlak van metrologie. De TIV was voor FARO dan ook een uitgelezen kans aangezien deze regio gekend was voor de maakindustrie waar de producten van FARO uitstekend bij aansluiten, zoals voor revers engineering, kwaliteitscontrole en optimalisatie van de productie.

 

Naast de bekende producten toonde FARO ook haar nieuwste ontwikkelingen, zoals de FaroArm QuantumS. Deze geavanceerde mens-machine interface en verbeterde ergonomie maken de FARO QuantumS tot een virtueel verlengstuk van de menselijke arm, waarbij de operator directe contactmetingen kan maken met tot 15% minder inspanning en vermoeidheid. De QuantumS is een verbetering van het concept van echte mobiliteit en biedt een 40% groter vloerbereik. Met de geavanceerde wifiverbinding is het maken van scans en contactmetingen net zo betrouwbaar als via een kabelverbinding. Verder kan het instrument dankzij de twee hot-swappable batterijen zonder externe voeding continu en overal op de werkvloer worden ingezet.

 

Een tweede innovatie die FARO toonde op de TIV Hardenberg is de FARO TracerM. De FARO TracerM Laser Projector levert een virtuele template in de vorm van een nauwkeurige laserprojectie van contouren op een oppervlak of object voor het snel en nauwkeurig positioneren van componenten. De laser template is afkomstig van een 3D CAD-model. Hierbij zorgt de Advanced Trajectory Control voor een snelle projectie met een dynamische nauwkeurigheid en een hoge beeldfrequentie. Een configuratie met meerdere projectoren is mogelijk voor grotere ruimtes of assemblages.

 

Daarnaast toonde FARO ook de nieuwe FocusS en FARO FocusM tijdens de TIV Hardenberg. Beide kunnen gekoppeld worden aan FARO SCENE en zijn de eerste professionele scanners van onder de 25.000 euro, die toch dezelfde hoge industriële kwaliteit levert als de andere producten van de bekroonde FARO Focus Laser Scanner productlijn. Tot de belangrijke kenmerken horen een IP-54 classificering voor het gebruik in stoffige en vochtige omgevingen, HDR-imaging, een meetsnelheid van bijna 500.000 punten per seconde en een vergroot temperatuurbereik. Beide scanners zijn speciaal ontwikkeld voor scans in binnen- en buitenomgevingen, waarvoor een scanbereik met een nauwkeurigheid van +/- 3 mm vereist zijn.

 

Ook op het gebied van software waren er vernieuwingen bij FARO, zoals de introductie van de FARO® Visual InspectTM productlijn. Met dit innovatieve platform kunnen grote, complexe 3D CAD-bestanden worden overgezet op een iPad voor een mobiele weergave en vergelijking met de werkelijkheid. Dit geeft bruikbare realtime productie-informatie, zodat fouten in productie-, bouw- of ontwerpprocessen sneller worden gevonden. Met Visual Inspect wordt de 3D CAD-weergave verplaatst van de traditionele desktop-pc naar een mobiele tablet. De eindgebruiker kan problemen en fouten documenteren met tekst en foto’s en deze eenvoudig exporteren naar een Excel-file. Daarnaast kunnen, dankzij de Augmented Reality capaciteit van de software, alle aanpassingen in realtime getoond worden.

 

Bekijk hieronder het volledige interview dat Installatie 360 gedaan heeft met onze Regional Manager Benelux & Scandinavië over de nieuwe ontwikkelingen en FARO’s blik op de toekomst: