FARO lanceert PointSense 18.5 met extra BIM-modellering tools in Revit®, een betere kwaliteitscontrole en tijdsbesparing bij de extractie en analyse van scangegevens

FARO® (NASDAQ:FARO), de wereldwijd toonaangevende leverancier van 3D-meet- en imagingtechnologie, introduceert FARO PointSense 18.5, de nieuwste update met verbeterde tools voor het sneller modelleren van puntenwolken door AEC-professionals in AutoCAD® en Revit®. De nieuwe versie geeft de gebruiker nieuwe tools voor het positioneren en de vervormingsanalyse, een verbeterde software-ergonomie en een nog betere workflowintegratie.

 

In PointSense for Revit® 18.5 kan de gebruiker nu voor het eerst snel en nauwkeurig bouwelementen, zoals stalen balken en kolommen, in de puntenwolk positioneren. Maatwerkcomponenten kunnen vooraf automatisch worden geselecteerd en toegevoegd met behulp van slimme algoritmen in een proces dat volledig wordt aangestuurd door de gebruiker. Bovendien is de gegevensoverdracht van SCENE 7.1 naar Revit® vereenvoudigd. Een nieuwe SendToRevit App verzorgt de naadloze overdracht van coördinaten van de scanweergave naar PointSense for Revit®. De omweg via het exporteren en verwerken in VirtuSurv is niet langer nodig.

„Met de verbeterde positioneringsfunctie in PointSense for Revit® wordt het importeren van de as-built gegevens van gebouwen in een BIM-model opnieuw gemakkelijker voor onze klanten,” aldus Andreas Gerster, Vice President, Global Construction BIM-CIM. “De SCENE naar PointSense for Revit® interface regelt de workflow die de FARO SCENE puntenwolkgegevens gebruikt nu nog efficiënter. Voor het modelleren van deuren, muren, leidingwerk en balken levert de naadloze overdracht van puntenwolkcoördinaten naar de BIM-software een directe meerwaarde voor de gebruikers van onze software. “

 

 

Met de nieuwe en verbeterde deformatie-tools in PointSense for AutoCAD® kunnen architecten en bouwers geometrieën nog nauwkeuriger vergelijken met de as-built situatie en wijzigingen aanbrengen. De verbeterde weergave van de afwijkingen ten opzichte van de geldende toleranties geeft alle belanghebbenden een onderbouwd kwaliteitsrapport voor zowel de oplevering als de acceptatie van 3D-modellen.

Installatiebouwers besparen opvallend veel tijd bij het in de puntenwolk positioneren van stalen balken (tot drie keer sneller dan in versie 18.0), 3D-solids of gebogen leidingen. De algehele efficiency bij het digitaliseren en modelleren van complexe installaties en fabriekshallen neemt daardoor aanzienlijk toe.

 

 

U kunt de FARO PointSense software live zien door het aanvragen van een webdemo via de volgende link:
https://demo.faro-europe.com/en/personal-demo/

Meer informatie over “What’s new?”:
PointSense for Revit®: https://faro.box.com/s/t524gze7a8ughqqvuw6uqxs4l05dbv97
PointSense Plant for AutoCAD®: https://faro.box.com/s/4ygc3ipp9v63nuxyrzxpamv2hfn2vllh
PointSense Building for AutoCAD®: https://faro.box.com/s/q6cb5x5p549c4zfraz4bs6mun435veyf
PointSense Heritage for AutoCAD®: https://faro.box.com/s/mwxk1sfm4k1lhlcah6e7hu8jgahu8p2q
PointSense Pro for AutoCAD®: https://faro.box.com/s/2dd30m1yrr33ah80wvcqdkiffw9bhk8d