FARO Benelux B.V. toont haar nieuwste ontwikkelingen op de Precisiebeurs te Veldhoven op 15 en 16 november op stand 49. De Precisiebeurs is de grootste precisietechnologiebeurs in de Benelux waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van meetapparatuur, kalibratie en oppervlaktebehandeling te zien zijn. Ook FARO Benelux is aanwezig met haar nieuwste technologieën en softwareoplossingen op het gebied van mobiele 3D-meettechniek. Zo zullen onder andere de nieuw gelanceerde FaroArm QuantumS te zien zijn en de nieuwe Visual Inspect softwareoplossing die augmented reality integreert in het inspectie- en ontwerpproces.

“De Precisiebeurs is voor ons al sinds jaar en dag een vaste waarde geweest en is belangrijk voor alle spelers in de sector die waarde hechten aan precisie- en meettechnieken,” verklaart Toine Van Beugen, Regional Manager Benelux & Scandinavië bij FARO. “In de huidige maakindustrie en dan vooral hoogtechnologische sectoren zoals automotive en luchtvaart, komt er niet alleen steeds meer een klemtoon op de nauwkeurigheid van geproduceerde onderdelen, maar zien we dat mobiliteit en flexibiliteit ook steeds belangrijker worden. Met onze innovaties proberen wij dan ook net deze mobiliteit en flexibiliteit naar de maakindustrie te brengen.”

FARO QuantumS

Eén van deze nieuwe producten waarmee FARO-mobiliteit en flexibiliteit naar de maakindustrie wenst te brengen is de nieuwe FaroArm QuantumS. De QuantumS is ISO 10360 -12:2016 gecertificeerd, momenteel de hoogste internationale standaard voor meetkwaliteit, en voldoet aan de International Electrical Commission (IEC 60068 -2) standaard voor schokken, trillingen en temperatuurinvloeden. Met het toevoegen van de FAROBluTM Laser Line Probe HD, zet FARO met de QuantumS bovendien de traditie voort van één oplossing voor altijd consistente contact- én non-contactmetingen in elke werkomgeving.

De QuantumS biedt ook een 40% groter vloerbereik waarbij de geavanceerde mens-machine interface en verbeterde ergonomie hem tot een virtueel verlengstuk van de menselijke arm maken. Hierdoor kan de operator directe contactmetingen maken met tot 15% minder inspanning en vermoeidheid. Deze dramatische verbetering van gebruiksgemak en mobiliteit verhoogt de productiviteit van de gebruiker.

 

FARO Visual Inspect

Daarnaast komt FARO dit jaar ook met nieuwe softwareoplossingen voor de maakindustrie. Zo introduceert FARO de FARO® Visual InspectTM productlijn. Met dit innovatieve platform kunnen grote, complexe 3D CAD-bestanden worden overgezet op een iPad voor een mobiele weergave en vergelijking met de werkelijkheid. Dit geeft bruikbare realtime productie-informatie, zodat fouten in productie-, bouw- of ontwerpprocessen sneller geïdentificeerd kunnen worden.

Visual InspectTM is een innovatieve oplossing die een 3D CAD-weergave verplaatst van de traditionele desktop-pc naar een mobiele tablet. De 3D CAD-gegevens worden lokaal op de iPad opgeslagen in een gecomprimeerd en mobiel formaat, waardoor de productiviteit verbetert. De eindgebruiker kan problemen en fouten documenteren met tekst en foto’s en deze eenvoudig exporteren naar een Excel-file. Dankzij de ingebouwde iPad camera is Visual Inspect ARTM een goedkoper alternatief in vergelijking met andere Augmented Reality (AR) producten waarvoor dure camera’s nodig zijn.

Voor meer informatie kan u FARO op stand 49 op de Precisiebeurs bezoeken waar de accountmanagers van FARO klaar staan om al uw vragen te beantwoorden.