FARO® (NASDAQ: FARO), de wereldwijd toonaangevende leverancier van 3D-meet- en imaging technologie voor productieomgevingen, BIM/CIM in de bouw, productontwerp, openbare veiligheid, forensisch onderzoek en 3D-oplossingen, introduceert de FARO® Visual InspectTM productlijn. Met dit innovatieve platform kunnen grote, complexe 3D CAD-bestanden worden overgezet op een iPad voor een mobiele weergave en vergelijking met de werkelijkheid. Dit geeft bruikbare realtime productie-informatie, zodat fouten in productie-, bouw- of ontwerpprocessen sneller worden gevonden.

Visual InspectTM is een innovatieve oplossing, omdat het de 3D CAD-weergave verplaatst van de traditionele desktop-pc naar een mobiele tablet. De 3D CAD-gegevens worden lokaal op de iPad opgeslagen in een innovatief, gecomprimeerd en mobiel formaat, dat een buitengewoon grote flexibiliteit en mobiliteit biedt, waardoor de productiviteit verbetert. De eindgebruiker kan problemen en fouten documenteren met tekst en foto’s en deze eenvoudig exporteren naar een Microsoft Excel document.

De Visual InspectTM productlijn biedt twee bijzonder handige functies.

  • Visual Inspect TM: intuïtieve, mobiele weergave, verificatie en documentatie van complexe 3D-data
  • Visual Inspect AR TM: het op elkaar leggen van complexe 3D-data en actuele data en deze in realtime vergelijken

Dankzij de ingebouwde iPad camera is Visual Inspect ARTM een goedkoper alternatief in vergelijking met andere Augmented Reality (AR) producten waarvoor dure camera’s nodig zijn.

De Visual InspectTM productlijn is in drie eenvoudige stappen gebruiksklaar, waarbij eerst de iPad app wordt gedownload van de Apple App Store, daarna wordt de iPad gekalibreerd en ten slotte wordt de app gestart met het kalibratiebestand.

“We zijn heel blij met de follow-up na de acquisitie van mwf-technology in december 2016, in de vorm van de integratie van hun innovatieve techniek in het productassortiment van FARO,” zei dr. Simon Raab, president en CEO van FARO. “We creëren een geheel nieuw model, waarmee onze klanten hun processen in plaats van meestal goed, nu altijd goed kunnen uitvoeren.”