De FARO Edge ScanArm HD kan nu medisch gips toevoegen aan de lijst van toepassingsgebieden!

Toen dokter Mike North zijn been brak, had dit invloed op zowel zijn sociale als professionele actieve leven. Immers, met normaal gips, is het niet mogelijk om te vliegen – en hij vliegt veel! Uiteraard, als je wilt vliegen, snijdt de dokter het gips normaliter door de helft, legt het op je been en wikkelt het in een verband, zodat je het los kan maken in het vliegtuig en je been kan uitzetten door de druk. Het probleem is dat je daar niet mee kan lopen!

Dokter North nam contact op met FATHOM (www.studiofathom.com) om samen een betere oplossing te creëren. Ze hadden het idee om een meer esthetisch en technologisch gips te ontwikkelen en zijn in staat geweest om het breken van een been te veranderen in een positieve ervaring! De FARO Edge ScanArm HD speelde een belangrijke rol in het bereiken van dit resultaat.

 

Bij FATHOM namen ze een scan van het been van dokter North en verkregen een STL mesh. NURBS curves werd het solide model van Mike’s been. Dat model werd gebruikt om het gips te ontwikkelen, wat feitelijk een offset is van het solide model. In SolidWorks voegden ze de scheidingslijn toe, die de twee gipsdelen van elkaar scheidden. Dit zou de druk op zijn been helpen verlichten tijdens vliegreizen.

In de zool voegden ze extra componenten toe, inclusief Wi-Fi, Bluetooth, een sterk gevoelige weerstand en andere technologische functies waarmee je kan voelen wat de persoon doet.

Al deze gegevens kunnen ook worden bediend door Mike’s dokter, die bijvoorbeeld de druk op het gips kan controleren en de bewegingen kan volgen.

Ze noemden deze eerste prototype de “BoomCast”, omdat het ook een geluidssysteem bevat!

Maar het ontwikkelproces gaat door en het is nu een Open Source Project.