Als je de locatie bekijkt van het “Born Centro Cultural” (Born Cultureel Centrum) in Barcelona, dan krijg je een goede impressie van het dagelijkse leven in het Barcelona van eind 17e en begin 18e eeuw. Het is alsof je in de straten loopt van de stad die tot 11 september 1714 weerstand bood aan de belegering door het leger van Filips V. Met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter is het de grootste stedelijke locatie in Europa. Bovendien is het een unieke en buitengewone archeologische plaats vanwege de afmetingen, de staat waarin de locatie verkeert, de historische ontwikkeling die het vertegenwoordigt, en omdat we door de historische documentatie weten welke families er hebben gewoond. Deze locatie die zich binnen in het Born Cultureel Centrum bevindt, is ondanks de omvang en Gecombineerd gebruik van de Freestyle 3D en Focus 3D scanners op de locatie van het Born Cultureel Centrum in Barcelona het bijzondere karakter van wat er nu zichtbaar is, nog altijd niet volledig afgerond qua gebied, diepte of onderzoek. Daarom stimuleert het “Instituto de Cultura de Barcelona (ICUB)” (Cultureel Instituut van Barcelona) de totstandkoming van een app die alle informatie bevat, waarmee dit historische juweel van het Born Cultureel Centrum kan worden gevisualiseerd. Om

Vistes generals, balconada i jaciment, El Born CC 14.12.2013 Fotografia Pere Virgili

Creueta 119 is verantwoordelijk voor het project en de coördinatie tussen de verschillende teams die bij de ontwikkeling van deze app zijn

betrokken. Om de presentatie van de locatie te faciliteren en deze plaats beter toegankelijk te maken, werd voorgesteld om een zeer gedetailleerd,

realistisch 3D-onderzoek uit te voeren. Creueta 119 maakt gebruik van de ervaring van Captae en Leonard Blum voor het 3D-scannen van de volledige locatie en het maken van een hoge resolutie draadmodel met realistische texturen, dat is geoptimaliseerd voor iOS en Android. Het team dat is gevormd door Captae en Leonard Blum is de perfecte combinatie van Captae’s ervaring in digitalisering met een 3D-laserscanner en Leonard Blums ervaring met de fotografische correctie, het aanbrengen van texturen en de optimalisatie van het model.

ssss

Om de volledige koppeling te lezen klik hier .